Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FBI eksperti potvrdili: Gardisti u Topčideru ubijeni zbog Ratka Mladića!?

afera-topcider-gardisti-vuk-tufegdzic-dragan-jakovljevic-1460327034-883859

Ovih dana se navršava četrnaest godina od ubistva dvojica gardista Vojske Jugoslavije koji su stradali na straži u kasarni na Topčideru u Beogradu, kod tajnog vojnog objekta Karaš.

Kako je odmah nakon toga saopćila vojna istraga, jedan od gardista, Dragan Jakovljević, najprije je iz nehata ubio svog kolegu Dražena Milovanovića, pa kad je vidio šta je uradio, oduzeo život i sebi pucnjem iz puške.

Sa službenim nalazom vojnih organa nisu se saglasile porodice ubijenih vojnika, pa su preko svojih advokata zatražili nezavisnu istragu.

Istraga koju je vodila grupa nezavisnih eksperata, kriminologa, patologa, forenzičara… utvrdila je kako je službena verzija smrti gardista urađena nestručno, tendenciozno sa ciljem da se sakrije pravi počinitelj i motiv ovoga zločina.

gardisti_3

Ovih dana potvrda za takvu ekspertizu stigla je i iz Sjedinjenih Američkih Država gdje su forenzičari FBI utvrdili da je nesretne gardiste Dragana Jakovljevića i Dražen Milovanovića ubila “treća osoba”.

Tako su vjerodostojnost dobile i tvrdnje roditelja ubijenih vojnika i njihovih advokata koji punih 12 godina tvrde i dokazuju da su njihovu djecu ubili pratioci generala Ratka Mladića, koji se u vrijeme zločina krio upravo u tajnom objektu Karaš na Topčideru, što je snimljeno i javno emitirano tokom njegovog sakrivanja od izručenja u Haag.

Srbijansko pravosuđe o ovom zločinu već dvanaest godina još nije pokrenulo ozbiljnu istragu, što dodatno baca sumnju da je riječ o ubistvu “u interesu države”.