Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mesud Pezer na dvoranskom SP-u u Birminghamu postavio novi rekord BiH

pezer_mesud1

Bh. bacač kugle Mesud Pezer imao je odličan nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu. Pezer je sa hicem 21,15 metara postavio novi nacionalni rekord BiH u dvorani i osvojio peto mjesto, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bh. atletičar je najbolji hitac od 21,15 metara ostvario u trećem pokušaju.

Pezer je prvi hitac bacio 20,36 metara, drugi 20,31 metar, dok je iz trećeg pokušaja ostvario rezultat 21,15 metara, što je bio njegov najbolji današnji rezultat s kojim se plasirao među osam takmičara koji su dobili dodatna bacanja.

U četvrtom pokušaju predstavnik BiH ostvario je rezultat 20,58 metara, dok je peti hitac bacio 20,73 metra, te je u konačnici zauzeo peto mjesto.

Od atletičara iz regiona u finalu bacanja kugle nastupio je još Srbijanac Asmir Kolašinac, koji je nadmetanje završio nakon prve tri serije ubilježivši rezultat 19,34 metara što mu je bilo dovoljno za predzadnje 15. mjesto.

Zlatnu medalju u bacanju kugle osvojio je Novozelanđanin Tomas Walsh sa hicem 22,31 metra, srebrnu Nijemac David Strol sa 21,44, koliko je kuglu bacio i bronza Čeh Tomas Stanek, koji je imao nešto slabije ostale pokušaje.

Atletičari iz Bosne i Hercegovine do sad su na svjetskom dvoranskom prvenstvu nastupili sedam puta, a jedinu medalju, srebrnu, osvojio je Hamza Alić 2013. godine. BiH su prije Pezera predstavljali Branislav Jajčanin, Elvir Krehmić, Hamza Alić, Kemal Mešić i Gorana Cvijetić.