Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šest navika koje vas čine nesretnima

tuga

U vaš život pustite samo sreću, a neke navike jednostavno otjerajte…

Osjećate li kako se stalno pod stresom, velika je vjerovatnost da je vrijeme za prekid neke stare navike. Osoba s kojom ste u vezi, prijateljica s kojom se svakodnevno viđate ili vaš posao, na vas bi mogli utjecati na jako loš način i na vama ostaviti trajne posljedice.

Iako loše raspoloženje nerijetko mogu prouzrokovati događaji izvan vaše kontrole, to ne mora značiti da život moramo provesti puštajući vodu da nas nosi. Baš suprotno, potrebno je pružiti otpor lošim stvarima i negativnom stavu koje život donosi.

Uprkos činjenici što za loše raspoloženje postoji niz mogućih razloga, neki od njih javljaju se češće od drugih i uvlače se u našu svakodnevicu kvareći ju i bez našega dopuštenja.

Navodimo popis nekoliko loših navika koje nas čine nesretnima:

1. Pogrešno držanje

Kako se osjećamo može utjecati na to kako hodamo, ali i obrnuto. Hodamo li uspravno, osjećat ćemo se bolje i razmišljati o pozitivnim stvarima. Tako bar tvrdi istraživanje u časopisu Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry.

2. Fotografirate sve i svašta

Trudite se zabilježiti svaki trenutak kako bi ga podijelili sa svojim prijateljima na društvenim mrežama? Možda vaša zaluđenost kamerom i mobitelom stoji na putu između vas i uživanja u tom trenutku. Umjesto da fotografirate baš svaki aspekt svojeg života, radije ga proživite i dobro zapamtite. Fotografirani trenuci rijetko ostaju dio vašeg sjećanja.

3. Dopuštate nasilnicima da vas maltretiraju

Oko 35% zaposlenih Amerikanaca doživjelo je bar neki oblik nasilnog ponašanja na poslu. Ako vas netko kontinuirano maltretira, takvo bi razdoblje moglo imati užasne posljedice na vaše mentalno stanje.

4. Ne vježbate

Vježbate li samo triput sedmično (šetnja se također računa), šanse za loše raspoloženje smanjit će se za čak 19 posto. Premala količina tjelesne aktivnosti lako će vas uvesti u loše raspoloženje.

5. Odugovlačite

Većina ljudi svoje obaveze odgađa iz brojnih razloga (a isprika ima na pretek), ali to može imati izrazito negativne posljedice na vaše raspoloženje – poput stresa i napetosti.

6. U lošoj ste vezi

Romantična veza nerijetko može utjecati na vaše cjelokupno raspoloženje. Ako ste stalno pod stresom, postoji velika mogućnost da bi trebali razmisliti o tome koliko ste sretni svojim partnerom. Vaš partner nikako ne bi trebao biti osoba koja će vam davati osjećaj manje vrijednosti ili nesposobnosti.