Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ješić: Iz utakmice u utakmicu igrat ćemo sve bolje

jesic2

Nogometaši Sarajeva u 12. kolu BH Telecom Premijer lige BiH u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Veleža.

Trener Sarajeva Miodrag Ješić danas je na pres-konferenciji kazao da je pauza u prvenstvu dobro došla njegovim igračima.

– Do kraja prvog dijela sezone trudit ćemo se da osvojimo što više bodova, dok ne dođe “prava” pauza u prvenstvu. Na proljeće ćemo sasvim sigurno izgledati drugačije. Mislim da će ekipa iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje – rekao je Ješić.

U osvrtu na predstojeći susret, srbijanski stručnjak je kazao da je za negov tim svaka utakmica bitna, bez obzira na snagu protivnika.

[yuzo_related]

– Ni jednog protivnika nećemo precijeniti ni potcijeniti. Mi gledamo sebe i Sarajevo treba da pruža igre na nivou svog kvaliteta – kazao je Ješić.

Povratnik u ekipu Almir Bekić kazao je da je Velež neugodna ekipa, koja u ovoj sezoni “još nije pokazala ono što može”.

– Respektujemo svaku ekipu koja nam dolazi, ali treba da gledamo sebe i da damo svoj maksimum. Imamo 90 minuta da izgaramo na terenu i mislim da možemo doći do pobjede – kazao je Bekić.

Po Ješićevim riječima u timu Sarajeva ima dosta problema zbog povreda igrača.

– Pauzu u prvenstvu smo pokušali da iskoristimo da se bar neko oporavi. Na svu sreću Bekić se normalno priključio trenažnom procesu, s druge strane na utakmici protiv Novog Pazara povrijedio nam se golman Delač i njega će zamijeniti Plakalo – rekao je Ješić.

Susret Sarajevo – Velež igrat će se u nedjelju na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 15 sati.