Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odobrena sredstva za vođenje stečajnog postupka Fabrike obuće “Aida”

fabrika-obuce-aida111

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici je dala saglasnost na Odluku o odobravanju sredstava Općinskom sudu Tuzla na ime predujma za troškove stečajnog postupka nad dužnikom Fabrika obuće “Aida” d.d. Tuzla.

Općinskom sudu u Tuzli odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 130.000,00 KM za uplatu spomenutog predujma, po Rješenju od 2.11.2015. godine.

Odlukom je zadužen stečajni upravnik da Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva dostavi izvještaj o namjenskom utrošku odobrenih sredstava s pratećom dokumentacijom.

Rok utroška odobrenih sredstava je 30.11.2016.godine, a rok za dostavljanje izvještaja je 15 dana nakon utroška sredstava s pratećom finansijskom dokumentacijom kojom se pravda utrošak odobrenih sredstava.

Vlada je dala saglasnost i na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona od 10.11.2015. godine o imenovanju Amira Jahića za vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove na period do okončanja konkursne procedure, a najduže 90 dana od dana imenovanja, saopćeno je iz Odjeljenje za informisanje Vlade TK.