Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija MUPRS

Uhapšeno šest osoba, zaplijenjeno oko 54 kilograma droge

vitorog akcija2

Akcija se realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u akciji “Vitorog” čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojne druge na području RS lišila je slobode šest osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcija se realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

“U ovim aktivnostima uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području RS, a slobode je lišeno pet osoba u Gradišci i jedna osoba u Trebinju”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

U akciji je do sada zaplijenjeno “53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajućim okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”.

“Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode biće predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS”, navodi se u saopštenju i dodaje da će akcija biti nastavljena s obzirom na to da se dio lica nalazi u bjekstvu.