Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pravda za davida

Perduv: Ovom detalju nije dato dovoljno pažnje

perduv screen

Njemu je taj detalj sasvim dovoljan da on zaključi da nešto nikako nije u redu, tj. da se radi o čistoj i glupoj podmetačini

Ozren Perduv, istaknuti član grupe “Pravda za Davida” na Facebook stranici ove grupe objavio jedan detalj, za koji kaže da mu do sada nije dato dovoljno pažnje. Riječ je o laptopu koji je voda navodno nosila 350 metara. Post u kojem je pojasnio detalje objavljujemo u cjelosti:

“Obratite pažnju dobro na ovu sliku. Ovom detalju nije dato dovoljno pažnje. Vi se sjećate da je David navodno ukrao neki laptop koji su kasnije pripadnici policije navodno pronašli 50-60 metara ispod tunela kroz koji protiče Crkvena.

Sada kad pogledate ovu sliku vidjećete da to onda znači da je udaljenost od mjesta Davidovog pada, pa do mjesta pronalaska laptopa oko 350 metara. Dakle, voda je morala taj laptop toliko daleko nositi.

U razgovoru sa jednim ozbiljnim čovjekom, starim univerzitetskim profesorom koji se bavi upravo stvarima koji se tiču fizike i prirodnih zakona, ja sam od istog saznao da ni teoretski to nije moguće.

Njemu je taj detalj sasvim dovoljan da on zaključi da nešto nikako nije u redu, tj. da se radi o čistoj i glupoj podmetačini. I zasta, kada razmislite, ko normalan može povjerovati da je potok Crkvena mogla nositi laptop 350 metara”, napisao je Perduv.