Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliki interes

Objavljena cijena “civilna verzije” Putinove limuzine

aurus-senat

Sveukupno će tržištu biti ponuđeno oko pet hiljada primjeraka, a potom bi trebala krenuti nova faza u kojoj će biti ponuđeni i novi modeli

Prvi primjerci limuzine Aurus Senat, poznatijeg kao ruski Rolls Royce, bit će isporučeni privatnim kupcima u trećem kvartalu ove godine.

Poznata je i cijena. Ekskluzivna limuzina u Rusiji će se nuditi po startnoj cijeni od oko 18 miliona rubalja, što je oko četvrt miliona eura, javljaju iz Ministarstva industrije i trgovine.

“Tačna cijena Aurusa za naručitelje u maloprodaji bit će objavljena na dan otvaranja izložbenog prostora, a preliminarno iznosi oko 18 miliona rubalja”, javlja agencija RIA Novosti.

Pritom je Denis Manturov, ministar industrije i trgovine, potvrdio kako je interes za automobilom velik, te prelazi granice Rusije, posebno u smjeru Bliskog istoka. Navodno su zainteresirani i pojedini evropski političari, među kojima je i predsjednik slovačkog parlamenta Andrej Danko.

Sveukupno će tržištu biti ponuđeno oko pet hiljada primjeraka, a potom bi trebala krenuti nova faza u kojoj će biti ponuđeni i novi modeli.

Ministar je istaknuo da će se u maloprodaji pojaviti svega pet-šest hiljada vozila, ali i kako lično koristi automobil, te se isti na osnovu njegovih zapažanja dotjeruje u proizvodnji.

“Meni je zanimljivo davati preporuke vezane uz usavršavanje automobila”, rekao je Manturov.