Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

raspored grupe e

Zmajevi bi, plasiraju li se na EP, dvije utakmice igrali u Dablinu

zmajevi atina vrnajes (4)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je u potrazi za selektorom, u polufinalu baraža Lige B igrat će protiv Sjeverne Irske 26. marta u Zenici

Održan je žrijeb grupne faze Evropskog prvenstva 2020. godine, a reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u grupi E sa Španijom te Poljskom i Švedskom. Sada je poznat raspored utakmica grupne faze smotre najboljih evropskih selekcija.

Prvo kolu grupe E Evropskog prvenstva igraa se 15. juna, a Španija će na San Mamesu igrati protiv Švedske, dok će se u Dablinu sastati pobjednik baraža Lige B i Poljska.

U drugom kolu, koje će se igrati 19. i 20. juna, sastat će se Švedska i pobjednik baraža Lige B u Dablinu, a dan poslije u Bilbau igrat će Španija i Poljska.

Treće kolo igra se 24. juna kada će Španija igrati protiv pobjednika baraža Lige B, a istog dana u Dablinu okršaj će imati Švedska i Poljska.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je u potrazi za selektorom, u polufinalu baraža Lige B igrat će protiv Sjeverne Irske 26. marta u Zenici, a također bit će domaćin i finala gdje će se plasirati i bolji iz duela Slovačka – Irska.