Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goražde

Rukovodstvo kompanije “Pobjeda Tehnology” ne poštuje naredbe, radnici još uvijek nisu pušteni kućama

Ginex (1)

Kantonalni štab Civilne zaštite BPK Goražde još sinoć je donio a danas i potvrdio naredbu o obustavi rada u kompletnoj industrijskoj zoni „Pobjeda“

Rukovodstvo kompanije „Pobjeda Tehnology“ oglušila se o naredbe Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) o zabrani rada u industrijskoj zoni „Pobjeda“.

Kako sazanje Fena, značajan broj radnika ove kompanije danas radi i još uvijek nisu pušteni kućama.

Povodom novonastale situacije ponovo zasjeda Kantonalni štab civilne zaštite, a sastanku prisustvuju i direktor Uprave za inspekcijske poslove kao i komesar policije MUP-a BPK.

Kantonalni štab Civilne zaštite BPK Goražde još sinoć je donio a danas i potvrdio naredbu o obustavi rada u kompletnoj industrijskoj zoni „Pobjeda“ na 15 dana, nakon što je potvrđena infekcija koronavirusom kod direktorice kompanije „Ginex“.

Dozvoljen je ulazak i izlazak robe uz pratnju policije. Današnjom naredbom, radnicima, ukoliko se nalaze na radnim mjestima, naređeno je da napuste industrijsku zonu Pobjeda i idu u samoizolaciju, što rukovodstvo firme Pobjeda Tehnology još uvijek nije ispoštovalo.