Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za putnike iz britanije

Njemačka uvela nove mjere, na aerodromima postavljaju krevete

Putnicima koji do stupanja na snagu zabrane slijetanja avionima iz Velike Britanije doputuju u Njemačku biće ponuđen korona test, koji je obavezan za strane državljane, i ukazano na postojeća pravila o karantinu pokrajina

Njemačka je uvela nove mjere za putnike iz Velike Britanije, a povod je najvjerovatnije ukidanje avio-saobraćaja između te dvije zemlje zbog novog soja virusa korona ustanovljene u Engleskoj.

Putnicima koji do stupanja na snagu zabrane slijetanja avionima iz Velike Britanije doputuju u Njemačku biće ponuđen korona test, koji je obavezan za strane državljane, i ukazano na postojeća pravila o karantinu pokrajina.

“Znamo koje neprijatnosti nastaju putnicima zbog ovih mjera, posebno u vrijeme božićnih putovanja. Svi partneri rade na tome da omoguće bezbjedan ulazak u zemlju, a ujedno i da ne nanose velike probleme putnicima”, navodi se u saopštenju.

Nova mjera izazvala je haos na njemačkima aerodromima, jer putnicima nije omogućeno da napuste aerodrom dok ne dobiju rezultat testa.

Na nekim aerodromima su u “tranzitu”, prema pisanju medija, postavljeni kreveti.