Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Humanitarna akcija

Pomozi.ba: Pomoć za užine djeci iz porodica u stanju socijalne potrebe

urucenje donacije varta, pomozi

Užine su jedan od naših najznačajnijih projekata jer veliki broj roditelja, posebno u ruralnim dijelovima BiH nije u stanju svojoj djeci da obezbijedi ni sendvič u školi

Humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba brend VARTA donirao je 10.000 konvertibilnih maraka (KM) za projekat “Užine”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o projektu u sklopu kojeg se obezbjeđuju školske užine za djecu iz socijalno ugroženih porodica u općinama širom Bosne i Hercegovine. Doniranim sredstvima Pomozi.ba će u narednom periodu moći osigurati oko 20.000 školskih obroka za najmlađe.

Zajednička akcija brenda VARTA i Pomozi.ba trajala je od septembra do kraja 2020. godine, a doprinos su dali svi bh. građani kupovinom VARTA baterija.

“Presretni smo jer smo uspješno priveli kraju ovu humanitarnu akciju, te što će mališani iz porodica u stanju socijalne potrebe imati sretno i bezbrižno školovanje. Akcija ne bi bila ovako uspješna bez svih onih koji su kupovali naše proizvode, ali i velike podrške prijatelja projekta”, istakao je brand manager za VARTA u BiH Adnan Dževlan.

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić, izrazio je svoju zahvalnost VARTI i svim partnerima koji, bez obzira na tešku godinu zbog pandemije koronavirusa, nisu zaboravili na značaj društvene odgovornosti.

“Užine su jedan od naših najznačajnijih projekata jer veliki broj roditelja, posebno u ruralnim dijelovima BiH nije u stanju svojoj djeci da obezbijedi ni sendvič u školi. Radimo sa desetinama škola širom BiH, a Vartina donacija itekako je značajna za nastavak ovog projekta”, naveo je Karalić.