Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fahrudin Radončić predat Tužilaštvu BiH

BiH

Radončić predat Tužilaštvu BiH

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, koji je osumnjičen za krivično djelo ometanja rada pravosuđa, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH nakon kriminalističke obrade u SIPA-i.

Postupajući tužitelj Tužilaštva BiH bi Sudu BiH nakon današnjeg ispitivanja trebao predložiti mjere protiv osumnjičenog Radončića, a odluka će biti donesena nakon ročišta koje je zakazano za sutra.

Podsjetimo, Radončića su jučer u Hadžićima uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupajući po nalogu Tužilaštva BiH.

“Navedeni osumnjičeni pod istragom je i osumnjičen je za krivično djelo ometanja rada pravosuđa (Član 241. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine)”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Radončić se konkretno sumnjiči da je posredstvom svojih stranačkih kolega Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman pokušao utjecati na Azru Sarić, bivšu djevojku Ramiza Delalića Ćele, kako bi promijenila iskaz na suđenju Naseru Kelmendiju.

Ukoliko protiv Fahrudina Radončića bude podignuta optužnica, a Tužiteljstvo BiH uspije u sudskom procesu dokazati njegovu krivnju, lideru SBB-a prijeti višegodišnja robija.