Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije sve u parama

Cijeli tim Atalante godišnje zaradi samo 8 miliona eura više od Ronalda

atalanta (1)

Samo je Bayern Minhen u ligama “petice” ove sezone zabio više golova od Atalante

I dok klubovi osnivači Superlige tvrde da je nemoguće obuzdati troškove, trenutno drugoplasirana ekipa italijanskog prvenstva Atalanta ove će sezone na plaće igrača ukupno potrošiti tek 39 miliona eura, dok Cristiano Ronaldo ima godišnju plaću u Juventusu od 31 milion eura.

A u Atalanti su najplaćeniji igrači Duvan Zapata i Luis Muriel, koji zarađuju 1,8 miliona eura po sezoni, objavili su italijanski mediji.

Juventus na plaće igrača godišnje potroši 205 miliona eura, slijedi Inter sa oko 132 miliona, Napoli skoro 104, dok AC Milan izdvoji skromnih 80 miliona eura.

Samo je Bayern Minhen u ligama “petice” ove sezone zabio više golova od Atalante. Bavarci su do sada zabili 86, a tim iz Bergama 78.

Nogometaši Atalante izbili su u nedjelju na drugo mjesto italijanskog prvenstva sa domaćom pobjedom (5:0) protiv Bologne u susretu 33. kola.

Vodeći Inter sada ima 79 bodova pet kola prije kraja talijanskog prvenstva, odnosno 11 više od Atalante, a 13 više od Juventusa i AC Milana, koji u ponedjeljak gostuje kod Lazia.