Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Veležova donatorska “Crvena noć”, cijena ulaznice 1.000 KM

fk velez
FOTO: FK Velež

Na ovogodišnjoj Crvenoj noći očekuju se legendardne bivše Veležove vedete poput Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Blaža Sliškovića, Vukašina Petranovića, Mehe Kodre, ali i brojni drugi sadašnji i bivši sportaši poput proslavljenog reprezentativca i NBA zvijezde Mirze Teletovića, člana legendarne generacije košarkaške reprezentacije BiH Samira Lerića te najbolje i najpopularnije sportašice Bosne i Hercegovine plivačice Lane Pudar, a svoje prisustvo potvrdio je i nekadašnji kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas novoimenovani direktor reprezentativnih selekcija, Emir Spahić

Već uveliko traju pripreme za tradicionalnu donatorsku Crvenu noć Fudbalskog kluba Velež, koja će biti održana u petak, 10. svibnja, u salonu Infinity.

Kako su najavili iz kluba, bit će to jedna spektakularna gala večer u potpunosti posvećena Klubu, uz prepoznatljivi slogan ”Sve nas ista ljubav spaja“ koja će okupiti oko 400 zvanica.

Prošlogodišnja Crvena noć prema broju zvanica i organizacijski nadmašila je sve dosadašnje, a ove godine Fudbalski klub Velež letvicu je podigao još i više. Upravo zbog toga na ovogodišnjoj Veležovoj Crvenoj noći očekuje se jedno prekrasno druženje na kojoj će biti prisutan veliki broj nogometnih velikana, kao i svih onih koji kontinuirano doprinose razvoju Kluba, dugogodišnjih prijatelja Veleža, poslovnih ljudi, osoba iz javnog, kulturnog i sportskog života, ali i svih oni koji godinama gaje ljubav prema Rođenima, priopćeno je iz mostarskog kluba.

Očekuju se brojne legende Veleža

“Prošle smo godine napravili značajan iskorak u organizaciji Crvene noći u odnosu na sve ranije. Ove godine obećavamo da ćemo tu stepenicu podići još i više, te na taj način utrti put za sve one buduće Crvene noći koje su pred nama. Bit će to pravi praznik susreta svih onih koji bezuvjetno vole Velež godinama, bez obzira na sve dobre i loše strane koje mogu pratiti jedan klub. Na našu veliku radost, ali zahvaljujući radu i trudu ove Uprave, već odavno govorimo samo o uspješnim sportskim i infrastrukturnim projektima. To ćemo posebno proslaviti na ovoj Crvenoj noći”, rekao je Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK Velež.

Na ovogodišnjoj Crvenoj noći očekuju se legendardne bivše Veležove vedete poput Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Blaža Sliškovića, Vukašina Petranovića, Mehe Kodre, ali i brojni drugi sadašnji i bivši sportaši poput proslavljenog reprezentativca i NBA zvijezde Mirze Teletovića, člana legendarne generacije košarkaške reprezentacije BiH Samira Lerića te najbolje i najpopularnije sportašice Bosne i Hercegovine plivačice Lane Pudar, a svoje prisustvo potvrdio je i nekadašnji kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas novoimenovani direktor reprezentativnih selekcija, Emir Spahić.

“Jakog Veleža nema bez armije navijača koji ga podržavaju ne samo u Mostaru i našoj Bosni i Hercegovini, već svih onih naših crvenih rasutih širom Europe i svijeta. Svjesni te činjenice Fudbalski klub Velež i ove godine posebnu pažnju posvetio je svim našim Rođenima koji žele biti dijelom Crvene noći da nam se kupovinom ulaznice pridruže na ovoj jedinstvenoj gala večeri, ali i svima onima koji nisu u mogućnosti da ovu prelijepu mostarsku svibanjsku noć provedu s nama, a sigurni smo da imaju želju pružiti svoj doprinos ovom fantastičnom događaju, da uplatom donacije pruže svoj doprinos nastavku izgradnje i daljeg rasta i razvoja našeg mostarskog ponosa”, priopćili su iz kluba.

Cijena donatorske ulaznice je min. 1000 KM.