Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se na twitteru

Jasna poruka Ambasade SAD-a za političke lidere u BiH: Ovu priliku ne smijete propustiti

Sarajevo: Članovi Predsjedništva BiH primili su u posjetu Matthewa Palmera i Angelinu Eichhorst
05.07.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clanovi Predsjednistva BiH primili su u posjetu pomocnika drzavnog tajnika u Kancelariji za Europu i Euroaziju Matthewa Palmera i direktoricu za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Europskoj sluzbi za vanjske poslove Angelinu Eichhorst. Matthew Palmer Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Iz Ambasade SAD su uputili jasnu poruku bh. liderima

Reforma Izbornog zakona stavljena je u fokus razgovora prilikom posjete američkog državnog sekretara Matthewa Palmera i izvršne direktorice za Zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angeline Eichhorst Predsjedništvu BiH. Ali, to nije bila jedina tema o kojoj se razgovaralo. Ambasada SAD je putem Twittera obavijestila kojih su se tema sudionici današnjeg sastanka dotakli.

Također, iz Ambasade SAD su uputili jasnu poruku bh. liderima.

– Specijalni predstavnik Matthew Palmer, izvršna direktorica Angelina Eichhorst , ambasador Eric Nelson i specijalni predstavnik EU Johann Sattler sastali su se sa članovima Predsjedništva BiH, kao i Interresorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona, kako bi još jednom istakli značaj reformi u oblasti izbornog procesa, ekonomije i vladavine zakona za evropski put BiH, kao i potrebu za unapređenjem transparentnosti i funkcionalnosti u radu institucija BiH.

Ova godina predstavlja priliku, koju bh. lideri ne smiju propustiti, za ukidanje diskriminacije u izbornom procesu, za stvaranje radnih mjesta i napretka provođenjem ekonomskih reformi, kao i u borbi protiv korupcije. SAD i EU su spremne da podrže ove napore, ali inicijativa mora doći od političkih lidera, koji trebaju ispuniti obavezu prema stanovnicima BiH – stoji u poruci Ambasade SAD objavljene na Twitteru.