Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Apple ruši sve rekorde, trgujte njegovim dionicama sa ovih besplatnih 50 eura

apple car

Apple je ponovno proglašen najvrijednijom kompanijom na svijetu koja vrijedi 525 milijardi dolara. U posljednjem kvartalu Apple je ostvario zaradu od 18.4 milijardi dolara.

FXLider, svim čitaocima Fokusa, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Apple-a na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti na ovom LINKU.

I pored toga što je Apple kompanija koja je ostvarila najprofitabilniji kvartal u istoriji kapitalizma, ipak se suočava s ozbiljnom dilemom da li prodaja njegovog najprofitabilnijeg proizvoda, iPhone-a, može nastaviti s odličnim rastom.

Ono što takođe zabrinjava su i prognoze kada je u pitanju aktuelni kvartal. CEO, Tim Cook, izjavio je da će prihod Apple-a u trenutnom kvartalu vjerovatno pasti između 50 i 53 milijarde dolara, što je ispod konsenzusa analitičara. Ukoliko se prognoze ostvare, to predstavlja pad prodaje za 11% na godišnjem nivou, što bi bio najveći pad u posljednjih 15 godina. Ipak prerano je za konačne zaključke.

Profit koji je Apple ostvario u posljednjem kvartalu znači da kompanija još uvijek zarađuje enormnu količinu novca koju može vratiti nazad dioničarima ili ga investirati u nove proizvode. Oko milijardu uređaja je u posljednja tri mjeseca na neki način koristilo Apple-ove usluge.

Enormnih 5 milijardi dolara dolazi samo od zarade od usluga, a sama podrška potrošača kod ove tvrtke dospjela je na nivo bez konkurencije.

Usluge Apple-a obuhvaćaju iTunes, iCloud, AppStore i Apple Pay. Nedavni izvještaj pokazao je da je prihod od ovih segmenata u 2015. godini porastao 23%. Neki eksperti napominju da je vrijeme da Apple uvede novitet koji će ponovno redefinirati tržište kao što je to bio slučaj sa iPod/iTunes ili iPhone-om.

Vjeruje se da Apple već ima u pripremi takav proizvod ali da ga drži u najstrožoj tajnosti. Moguće je da će to biti Apple Car o kojem se već mnogo priča ili platforma za virtuelnu realnost. U svakom slučaju, Apple je svjestan da mora nastaviti s inovacijama.