Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vratio dugove

Zdravko Mamić prodao vilu u Zagrebu za 6 miliona eura

mamic-vila

Iz ugovora je vidljivo da je dio novca, 407.500 eura, otišao na namirenje kredita iz 2015., a ostalo za podmirenje duga Renatu Koraću, vlasniku lanca kladionica u BiH, od 44.5 miliona kuna (oko 11.5 miliona KM), koje je posudio kako bi državi platio potraživanje

Zdravko Mamić krajem prošle godine prodao je porodičnu vilu na zagrebačkom Tuškancu za 6 miliona eura, javlja Jutarnji list.

Kako piše Jutarnji, vilu je kupila Linda Ćorić, supruga poduzetnika Danka Ćorića, jednog od najimućnijih Hrvata i osnivača lanca kladionica SuperSport.

Iz ugovora je vidljivo da je dio novca, 407.500 eura, otišao na namirenje kredita iz 2015., a ostalo za podmirenje duga Renatu Koraću, vlasniku lanca kladionica u BiH, od 44.5 miliona kuna (oko 11.5 miliona KM), koje je posudio kako bi državi platio potraživanje.

Mamićev advokat Veljko Miljević potvrdio je u junu da njegov klijent traži kupce za svoje nekretnine te dodao kako smatra da je to najbolji potez za sve, kako za državu, koja je brzo dobila gotovinu, tako i za Mamića.

U nekom trenutku kuća na Tuškancu navodno se iznajmljivala, i to po cijeni od 12 hiljada eura mjesečno.