Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smanjena vidljivost zbog magle u centralnim i sjevernim krajevima BiH

magla3333

Vozačima se skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u centralnim i sjevernim krajevima BiH, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima.

Dodatan oprez u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, gdje zbog niskih temperatura dolazi do formiranja poledice na kolovozu. Iz BIHAMK-a se apeluje i na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Pojačan promet vozila očekuje se danas u toku dana na graničnim prijelazima, na ulazu u BiH.

Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prijelazima Bosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, zgog toga se vozači upozoravaju na duža zadržavanja na tim prijelazima.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvaja ju se putni pravci M-17 Nemila-Žepče i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.