Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vodovod ponovo vara građane Sarajeva

voda

Danas su iz javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) najavili da će građani glavnog grada BiH u narednom periodu i dalje biti bez vode u noćnim satima, ali da se zbog isušenosti izvorišta redukcije povećavaju za dva sata.

Tako je najavljeno da će ubuduće redukcije u pojedinim dijelovima grada počinjati od 22 sata, umjesto kako je do sada bilo tačno u ponoć, i trajati do 6 sati ujutro.

No, čini se da su iz ViK-a ponovo obmanuli građane Sarajeva.

Naime, u naselju Briješće već je nestalo vode večeras još prije 20 sati. Potvrdili su nam to i građani. Još uvijek nemamo informacije kakva je situacije u drugim dijelovima grada gdje je najavljena redukcija od 22 sata, no s obzirom na povezanost vodovodne mreže ništa bolje sreće nisu bili ni građani ostali okolnih naselja.

Za to vrijeme Vlada KS već godinu dana najavljuje smjenu direktora ViK Nezira Hadžića. U tim ispraznim najavama polko prolazi njen mandat.

Naravno, od te smjene nije bilo ništa i po svemu sudeći neće ni biti. Jedan od razloga je vjerovatno i taj što se prilikom zapošljavanja u ViK u vrijeme Hadžićevog mandata “vodilo računa” da i u Vladi KS budu zadovoljni.

Dok Hadžiću i aktuelnoj Vladi KS na čelu sa Elmedinom Dinom Konakovićem ne istekne mandat, građanima Sarajeva ostaje da se nadaju da će svaki dan padati kiša. I, da čitaju statuse premijera Konakovića na Facebooku. Barem njih nije falilo u protekle tri godine.