Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska razbila Srbiju na startu rukometnog Eura (VIDEO)

hrvatska_srbija_rukomet1

Hrvatska je u prvom kolu Evropskog rukometnog prvenstva razbila Srbiju u splitskoj Spaladium Areni pred 12.000 navijača.

Slavili su popularni Kauboji sa deset golova razlike, završilo je 32:22.

Stepančić je zabio šest golova iz šest pokušaja, Horvat je imao 4/4, Štrlek 6/8 u redovima pobjednika.

Mirko Alilović je sakupio šest odbrana, a Ivan Stevanović dvije odbrane.

Kod Srbije najefikasniji su bili Petar Nenadić sa šest, te Nemanja Zelenović s pet golova.

Loša vijest za Hrvate je povreda Domagoja Duvnjaka koji je u finišu parket napustio s bolnom grimasom na licu, šepajući. Ipak, treba reći da je Duvnjak u pobjedi nad Srbijom učestvovao tek s jednim golom, koji je zabio u 51. minutu utakmice.

“Stradao mu je list. Otišla su mu mišićna vlakna. Šteta. Zabrinut sam”, kazao je nakon utakmice selektor Hrvatske Lino Červar.

Iako je Švedska u A grupi po svima bila apsolutni favorit prije same utakmice, Island je u Splitu slavio 26-24 i svima pokazao koliko su se prevarili kad su ih otpisivali i prije početka EP-a.

U susretu Francuske i Norveške u Poreču viđena je prava drama u završnici, a slavili su Francuzi, minimalno 32:31. Norveška je gotovo cijelu utakmicu vodila, no na kraju je svjetski prvak okrenuo i slavio.

Mahe je zabio osam, Gerard imao osam odbrana, dok je kod Norvežana Tonnesen zabio sedam, a Bergerud skupio šest odbrana.

U B-grupi Bjelorusija s 27:26 bila bolja od Austrije.

Kolinda uživala

I predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović se večeras našla na tribinama Arene u Splitu kako bi podržala reprezentativce Hrvatske u meču protiv Srbije.

Pogledajte kako je hrvatska predsjednica slavila golove svoje reprezentacije…

Supruga Hercegovca na golu Hrvatske izgleda kao “milion dolara” (FOTO)