Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

​Sportski biznis: Bivši stoper Širokog i Olimpica danas odijeva zvijezde

xZwWrmfE_vedran_jese

Iako je već zagazio u 37. godinu, Vedran Ješe i dalje je fudbalski aktivan. Nekadašnji fudbaler Olimpica i Širokog Brijega živi u Zadru, igra u Primorcu iz Biograda i bavi se modom.

Budući da mu je supruga Martina modna dizajnerica koja ima svoju liniju odjeće Cataleya, Vedran je došao na ideju da zajedno pokrenu i sportsku liniju Cataleya sport.

Naglasak je na trenirkama i hudicama, inače Vedranovoj opsesiji još iz igračkih dana.

– Ja sam cijeli život najčešće u trenirkama i hudicama, pa sam već odavno razmišljao da bih pokrenuo neku takvu liniju odjeće. Imao sam ideju koju smo sad doveli do realizacije. Naravno, najveće zasluge idu mojoj supruzi Martini, koja se ipak bolje razumije u tu tematiku. Evo, sad planiramo nakon trenirki i hudica pustiti na tržište i odjeću za ljeto, kratke pantalone i majice kratkih rukava, rekao je Ješe, čija je modna marka definitivno probila led, i više no što se očekivalo.

Osvojila je fudbalere, svjetske zvijezde, pa tako u trenirkama i hudicama Cataleya sporta možete vidjeti Falcaa, Mbappea, Subašića, Perišića, Pašalića, Rakitića, Ćorića, Džeku, Livakovića…