Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

goražde

50.000 KM za podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima u BPK-u

Vlada BPK

Cilj programa za koji je u budžetu za prošlu godinu osigurano 50.000 KM je pružanje podrške razvoju privatnog sektora kako bi se stvorili uslovi za zapošljavanje, rast i razvoj privatnog sektora i unapređenje privredne strukture

Ministar za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Mensad Arnaut potpisao je ugovore sa osam privatnih poduzetnika, koji su ostvarili pravo na sredstava za sufinansiranje projekata po “Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde“ za 2019. godinu.

Cilj programa za koji je u budžetu za prošlu godinu osigurano 50.000 KM je pružanje podrške razvoju privatnog sektora kako bi se stvorili uslovi za zapošljavanje, rast i razvoj privatnog sektora i unapređenje privredne strukture BPK Goražde.

-Ministarstvo je utvrdilo kriterije i pravilnik o raspodjeli tih sredstava, raspisalo javni poziv na koji su aplicirale privatne firme i preduzeća koja su ispunjavala uslove. Osam privatnih društava je potpisalo ugovore i dobili su sredstva u iznosima od 5.000 KM do 11.000 KM. Mislimo da Vlada i resorno ministarstvo na ovaj način daju potporu i poticaj ovim firmama kako bi obnovili odnosno unaprijedili svoju proizvodnju te doprinijeli većem zapošljavanju radnika – izjavio je ministar za privredu BPK Goražde.