Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Addiko Bank nagrađena za najbolji poslovni potez u bankarstvu u 2016.

addiko (1)

Smanjenje papirologije kod odobravanja kredita prepoznato je od strane portala Indikator.ba kao najbolji poslovni potez u 2016. godini. Addiko Bank je sa promjenom vlasnika, značajno promijenila i poslovnu filozofiju, naglašavajući fokusiranost na bitno, efikasnost i jednostavnu komunikaciju.

Praktično smanjenje paketa ugovora, umjesto 77 stranica, na svega sedam, impresioniralo je članove žirija i opredijelilo ih da donesu ovu odluku, saopćeno je iz Addiko banke.

“Predstavlja mi veliko zadovoljstvo što uručujemo priznanje Addiko Bank za najbolji potez u bankarstvu, posebno s obzirom na to da je banka imala turbulentan i buran period kroz koji je uspješno prošla i sada se sa novim imidžom okreće ka budućnosti. Novu poslovnu filozofiju banke, koja jasno potrctava orjentiranost prema klijentu i njegovim potrebama, prepoznali smo kao osvježenje na bankarskom tržištu koje će, vjerujemo, biti nagrađeno i povjerenjem klijenata”, istakao je Borivoje Simić, urednik portala Indikator.ba.

Za Addiko Bank prošla godina je bila prekretnica, zbog čega priznanje ima posebnu vrijednost.

“Za Addiko Bank 2016. godina je bila godina prekretnice, te za nas ovo priznanje ima dodatnu vrijednost. Ovim, ali i mnoštvom drugih aktivnosti, transformisali smo naše poslovanje i postavili ga na zdrave osnove, koje će nam u vrlo skoroj budućnosti omogućiti profitabilno poslovanje i stabilan rast”, istakla je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank d.d. Sarajevo.

Nagradu u banci doživljavaju kao podstrek da nastave graditi, kako kažu, jednostavno bankarstvo.

„Ovo priznanje doživljavamo kao snažan podstrek da nastavimo graditi jednostavno bankarstvo bez bankarskih zavrzlama i gomile papira. Upravo na ovaj način želimo da Addiko Bank pozicioniramo na našem tržištu kao igrača koji se usudio da razmišlja izvan krutih okvira ‘bankarske kutije’ djelujući kroz jednostavne procese i pružajući efikasnu i brzu uslugu klijentima“, izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka.

Projekat Najbolji poslovni potez pokrenut je iz potrebe da se afirmišu i stimulišu dobre prakse u biznisu, hrabre odluke menadžmenta, strateške investicije, uspješne privatizacije i preuzimanja, tehnološke inovacije te jačanje i razvoj ekonomije od lokalnog do globalnog nivoa. Najbolje poslovne poteze godine bira uredništvo portala Indikator.ba uz stručnu pomoć konsulantskog tima na čijem čelu su ugledni ekonomisti, profesori, privrednici, urednici ekonomskih/privrednih rubrika u medijima i dr.