Addiko banka donirala centru “Los Rosales” 15.000 maraka

addiko

Predstavnici Addiko Bank posjetili su u srijedu Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” te im tom prilikom uručili donaciju vrijednu 15 000 maraka.

Donacija će se koristiti za projekt adaptacije kuhinje i nabavku osnovnih profesionalnih kuhinjskih elemenata za potrebe Centra.

– Naša je ideja da osposobimo profesionalnu kuhinju u kojoj bi se pripremali obroci za 137 štićenika, što se trenutno radi u priručnoj kućnoj kuhinji koja je nije prilagođena za naše potrebe – kazala je direktorica Centra Los Rosales Mirna Mezit.

Dodala je kako se drugi dio projekta odnosi na to da kuhinja bude peta radno-rehabilitacijska radionica gdje će štićenici stariji od 18 godina učiti kulinarske vještine.

– Ono što sam danas imala priliku vidjeti u Centru i što sam saznala iz razgovora s direktoricom Mezit me je dodatno učvrstilo u uvjerenju da Los Rosales zaslužuje podršku šire zajednice. U Addico banci veliku podršku posvećujemo donatorskim projektima, a Centar Los Rosales bio je visoko na listi naših prioriteta i sretna sam što imam priliku u ime Addiko banke uručiti donaciju – izjavila je direktorica Addiko banke Sanela Pašić.

Ona se danas također upoznala i s radom i strukturom Centra u čijem sastavu djeluju – osnovna škola, vrtić, četiri radno-rehabilitacijske radionice, te rezidencijski smještaj.

Inače, Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar, osnovan je 1997. godine i opremljen donatorskim sredstvima. Osnovni ciljevi centra su socijalizacija, rehabilitacija, odgoj, obrazovanje, te radno osposobljavanje djece i mladih s posebnim potrebama.