Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Adnan Ćatić na SBF-u: Bitno mi je da mlada raja dobija šansu da se dokaže

05/05/2016

Adnan Ćatić, njemački bokser bh. porijekla, petorostruki prvak svijeta po WBA verziji u srednjoj kategoriji danas se brojnim međunarodnim delegacijama i investitorima obratio kao panelista drugog dana Sarajevo Business Foruma (SBF), javlja Anadolu Agency (AA).

Govorio je prvenstveno kao poduzetnik jer, kako je rekao, uskoro u BiH kreće sa proizvodnjom i distribucijom svog energetskog pića “Heavy 1”.

Podsjetio je kako se energetsko piće, čiju proizvodnju je pokrenuo, trenutno može naći na preko 11.000 trgovinskih lokacija širom Njemačke. Pored saradnje sa Belgijom, Španijom i Italijom, prioritet mu je plasirati proizvod na tržište arapskih zemalja.

adnan catic (1)

“Uvijek sam sanjao da ovdje dođem i pomognem ljudima. Počinjem sada raditi na Balkanu, počinjem sa proizvodnjom ovog ljeta, nakon ramazana i planiramo krenuti sa 20 do 25 radnih mjesta, radit ćemo na flaširanju vode. Planiramo koristiti vodu iz BiH, osim ove koju ćemo dovoziti iz Njemačke. Pokrenuo sam ovo da pomognem ljudima i djeci iz BiH, da im dam šansu jer mislim da je najveći problem ovdje ljudima naći posao, idu vani da bi se zaposlili, treba im dati šansu da ostanu”, poručio je Ćatić.

Rekao je kako “duguje svojoj domovini” otvaranje firme i da mu je to velika motivacija.

adnan catic (3)

“Prvo je što sam porijeklom iz BiH, mislim da sam to BiH dužan. Vratio sam se s familijom, treba mi neka motivacija i zato sam došao. Među pet najjačih smo energetskih pića u Njemačkoj, ima nas u radnjama u Njemačkoj, cilj mi je bio vratiti se i ovdje otvoriti, krećemo u distribuciju u julu i ako Bog da imat ćemo piće kao u Njemačkoj, nadam se da će ljudi voljeti to piće, da ćemo nešto stvoriti narodu, neku budućnost. Bitno mi je da mlada raja dobija šansu da se dokaže, preko ove firme idemo dalje u arapski svijet, to nam je idući cilj, da stvorimo sve više. Ima milion kopija voda i energetskih pića, ja sam rekao da ako ćemo to raditi, moramo biti drugačiji, moramo biti specifični. Nema hemije, nema boje ukus je dosta drugačiji, nemamo nikakvih životinja, nismo kopija Red Bulla. Najvažnije da smo drugačiji, sad istim putem idemo prema BiH, to mi je cilj, da našoj djeci pokažemo i motivišemo ih da ne moraju ići van BiH, da ne moraju ići vani, već da ovdje mogu nešto stvoriti”, poručio je Ćatić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.