Ostali sportovi

Jusuf Nurkić se vraća u košarkašku reprezentaciju BiH

05/05/2016

Jusuf Nurkić će ponovo obući dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Talentovani centar Denver Nuggetsa je danas u prostorijama Košarkaškog saveza (KS) BiH obećao da će se odazvati na poziv u bh. tim bez obzira ko bude imenovan u narednu srijedu za novog selekora.

“Drago mi je što sam ponovo u svom savezu s ljudima koji imaju novu viziju. Drago mi je što ću ponovo biti dio reprezentacije. Iz ovog rukovodstva Saveza odmah su me kontaktirali, a ja nisam imao nikakvu dilemu da li ću ponovo obući dres reprezentacije. Sve što se dešavalo u protekle dvije godine treba ostaviti iza nas, gledajmo u budućnost. Jedva čekam okupljanje reprezentacije i druženje s našim navijačima. Tu sam bio i tu ću ostati jer sam državljanin BiH. O patriotizmu i o tome ko je koliki patriota ne želim uopšte voditi polemiku. Znam samo da imamo generaciju koja će napraviti velike rezultate. Kao što ja jedva čekam poziv selektora, mislim da je isto i s ostalim igračima i nadam se da ćemo izboriti plasman na EP 2017”, rekao je Nurkić.

Nurkić je prije dvije godine odbio obući dres košarkaške reprezentacije BiH sve dok u KS BiH budu sjedili Dino Konaković, Harun Mahmutović i Igor Stojanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.