Biznis

reducirani plan letenja

Aerodrom Sarajevo: Planirano pet dolaznih i pet odlaznih letova

18/03/2020

Kompanija Austrian Airlines otkazala je sve letove od 19. do 28. marta za Beč, dok je kompanija Croatia Airlines do 28. marta otkazala sve jutarnje i noćne letove za Zagreb

Većina aviokompanija reducirala je letove iz i prema Sarajevu, kao prevenciju širenja koronavirusa, dok su neke u potpunosti otkazale letove za naredni period.

– Danas, kao i jučer planirao je pet dolaznih i pet odlaznih letova. Prvi koji se očekuje je avion iz Istanbula, zatim Budimpešte, Minhena, Beča i Zagreba, a planirani su i odlazni letovi za te destinacije. Jutrošnji let za Beč je otkazan – potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Kompanija Austrian Airlines otkazala je sve letove od 19. do 28. marta za Beč, dok je kompanija Croatia Airlines do 28. marta otkazala sve jutarnje i noćne letove za Zagreb.

– Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te smo poduzeli sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja, a posebno kada su u pitanju naši zaposlenici, koji su obvezni nositi maske i rukavice. Također se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici – kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija sa letovima konstantno mijenja, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.