Biznis

izvršili 271 brzu kontrolu

Akcija Porezne uprave FBiH: Zatečeno 45 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 38 objekata

14/12/2019

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima, kažu iz Porezne uprave FBiH

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u petak su nastavili sa brzim kontrolama i na cijelom području FBiH do 19,00 sati izvršili 271 brzu kontrolu. Cilj kontrola je bio provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika nacrno. U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili ukupno 45 neprijavljenih radnika, 64 obveznika koji nisu
izdavali fiskalne račune, 11 objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 15 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 38 objekata, i u 153 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 281.550,00 KM.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima, kažu iz Porezne uprave FBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.