Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prevara

Ako dobijete ovu poruku od Raiffesen banke, odmah je izbrišite!

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina

U poruci stoji da je Raiffeisen banka navodno zaključala vaš račun i da od vas traži podatke kako bi ga otključala. Iz ove banke upozorili su da ni slučajno ne otvarate taj link i odmah ga izbrišete

Stanje straha i panike koje je nastalo zbog pandemije koronavirusa idealan je period za razne prevare, a Raiffeisen banka svoje klijente putem Vibera upozorila je na onu u kojoj se prevarant predstavlja kao njihov zvaničnik.

U poruci stoji da je Raiffeisen banka navodno zaključala vaš račun i da od vas traži podatke kako bi ga otključala. Iz ove banke upozorili su da ni slučajno ne otvarate taj link i odmah ga izbrišete.

Poruku Raiffeisen banke pročitajte u nastavku.

“Poštovani klijenti,
ukoliko ste primili poruku o tome da je Vaš račun u Raiffeisen banci zaključan te se traži od Vas ovjera istog putem određenog linka, obavještavamo Vas da se radi o LAŽNOJ poruci.

Istu je neophodno OBRISATI I NE OTVARATI LINK! Riječ je o phishing napadu koji predstavlja pokušaj iznuđivanja povjerljivih podataka od korisnika interneta s ciljem njihove zloupotrebe.

Raiffeisen banka od Vas nikada neće tražiti podatke putem e-maila ili SMS-a, a sve informacije koje Vam budemo komunicirali putem ovih kanala bit će informativnog karaktera.

Vaša Raiffeisen BANK”, stoji u poruci koju je svojim korisnicima poslala ova banka.