Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Imala 60 godina

U Srbiji preminula treća osoba zaražena koronavirusom

korona2222

Vučić je naveo da je žena umrla prije jedan čas i da nije imala tešku kliničku sliku

U ponedjeljak poslijepodne preminula je žena stara 60 godina čime se broj žrtava koronavirusa u Srbiji popeo na tri.

Kako je na konferenciji za novinare kazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pacijentica nije imala tešku kliničku sliku.

– Broj oboljelih povećava se iz dana u dan, a rekao bih i zbog loše metodologije, u kojoj smo davali dva puta dnevno broj zaraženih. Sada ćemo to činiti jednom, u 15 sati, onako kako to rade druge europske zemlje – kazao je Vučić.

Istaknuo je kako je velikim naporom svih aktera u Srbiji usporena pandemijska krivulja kako ne bi došlo do eksponencijalnog rasta oboljelih te je najavio „protuudar“ u kojem će ključno biti striktno izolirati svakog oboljelog.

– Ako u tome ne uspijemo imat ćemo španjolski i talijanski scenarij. Vrijeme je da mi krenemo u ofenzivu, da napadnemo virus koji nema nikakvih šansi ako nema kontakata – poručio je Vučić.

Najavio je da će se u sljedećih 48 sati krenuti s masovnim testiranjem za što je osigurano dovoljno testova.

– Kineski liječnici kažu da je ovo kao kada imate gangrenu na nozi i svaki dan uspješno odsijecate pola milimetara, ali ona raste na drugu stranu i stalno se širi, te je pitanje trenutka kada ćete izgubiti organizam. Cilj je da obuhvatimo što više ljudi, da pohvatamo sve koji su zaraženi i tretiramo ih. Time ćemo zahvatiti i mali dio gotovo zdravog tkiva, a ono što će ostati bit će potpuno zdrav organizam. Tako su Kinezi pobijedili virus – dodao je Vučić.

Najavio je i rigorozne, zatvorske kazne za one koji budu kršili pravila o izolaciji.

Govoreći o ekonomskim mjerama, predsjednik Srbije kazao je kako neće biti smanjenja mirovina i plaća u javnom sektoru.

Vučić je dodao kako će značajna sredstva iz državnog proračuna biti usmjerena na potporu privatnom sektoru, i to prije svega poduzećima koja neće dijeliti otkaze.