Biznis

oživljavanje pogona

Aluminij industrija najavila pokretanje anodnih postrojenja

11/10/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Ugovor će, kako navodi bh. izdanje Večernjeg lista, biti produžen na maksimalno razdoblje od 30 godina

Aluminij industrija d.o.o. Mostar najavila je oživljavanje pogona anoda nakon što je ispunila sve uvjet za produženje ugovora o poslovnoj suradnji s Aluminijem d.d. Mostar, piše Večernji list.

Ugovor će, kako navodi bh. izdanje Večernjeg lista, biti produžen na maksimalno razdoblje od 30 godina.

Aluminij industrija ispunila je obvezu postizanja maksimalnog proizvodnog kapaciteta Ljevaonice te zapošljavanja minimalno 220 bivših radnika Aluminija. Uz sve to bivšim radnicima Aluminija osigurane su i veće prosječne plaće.

Aluminij industrija tijekom ove godine povećala je proizvodnju trupaca s 3000 tona na 12.500 tona mjesečno, a sve proizvodne količine do kraja ove godine već su ugovorene.

Također je pokrenuto svih deset peći u Ljevaonici, što je postignuto nakon modernizacije peći P1 i P2, a za sljedeću godinu najavljeno je aktiviranje anodnih postrojenja.

Skupština Aluminija u septembra ove godine odobrila je davanje u najam pogona tvornice Anoda kompaniji Aluminij industrija, čime će se zaposliti između 50 i 80 novih radnika, što znači oživljavanje druge faze. Nakon Ljevaonice, koja je pokrenuta u studenom prošle godine te je do sada angažirano 220 ljudi, sada se kreće s drugom fazom – oživljavanje pogona anoda, navodi Večernji list.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.