Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amir Gross Kabiri

Direktor Aluminija nakon prijetnji gradonačelnici Karić: Pokušava da me ušutka

amir gross kabiri
Foto: Fena

Karić se prije nekoliko dana oglasila na društvenim mrežama gdje je navela da je podnijela krivičnu prijavu protiv Kabrija Federalnoj upravi policije

Predsjednik Abraham grupe i izvršni direktor Aluminija Amir Gross Kabiri ponovo se oglasio na platformi X.com nakon tužbe koju je protiv njega podigla gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Naime, sada se oglasio na društvenim mrežama i naveo kako gradonačelnica Sarajeva koristi politički utjecaj kako bi ga, kako on kaže, ušutkala.

“Korištenje državnih institucija za ušutkavanje legitimne kritike je odlika diktature, a BiH je demokratija. U pokušaju da me spriječi u iznošenju mišljenja, Benjamina Karić koristi svoju političku poziciju da me zatvori. Neće uspjeti”, napisao je Kabiri.

Podsjetimo, Karić se prije nekoliko dana oglasila na društvenim mrežama gdje je navela da je podnijela krivičnu prijavu protiv Kabrija Federalnoj upravi policije.

“Nisam imala namjeru reagovati na način na koji sam reagovala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijeću i tužbu za klevetu”, poručila je Karić.