Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Al Tuwaijri: Radujemo se meču pred našim navijačima, nadam se dobroj igri

Abdulhakeem Al Tuwaijri
Foto: N1

“Radujemo se ovoj utakmici, tim je spreman, spremali smo se, spremni smo za utakmicu, radujemo se meču pred našim navijačima te se nadam dobroj igri”, rekao je Tuwaijri

Danas je održana press konferencija u Plavom salonu na Stadionu Grbavica uoči predstojećeg susreta na kojem će Željezničar dočekati Posušje.

Plavi u nedjelju od 13 sati na Grbavici dočekuju Posušje u okviru 15. kola Premijer lige BiH, a tim povodom pristunim medijima danas se obratio šef stručnog štaba Željezničara Abdulhakeem Al Tuwaijri i kapiten Sulejman Krpić, prenosi N1.

“Radujemo se ovoj utakmici, tim je spreman, spremali smo se, spremni smo za utakmicu, radujemo se meču pred našim navijačima te se nadam dobroj igri”, započeo je Tuwaijri.

Na pitanje da li je potrebna dokumentacija završena i da li će predvoditi tim sa klupe u nedjelju rekao je:

“Trebam još par dana da se proces kompletira, klub radi sve da se papirologija završi, ovu utakmicu nažalost neću moći biti na klupi.”

Govorio je i o fizičkoj spremi igrača.

“Kada uđete u klub u momentu kada sam ja ušao i kada sretnete tim u stanju u kojem sam zatekao, uvijek je bilo tu promjena i neočekivanih stvari, treba vremena da tim dostigne fizičku spremu u kojoj ja želim da bude, ima još par igrača koji su u procesu oporavka, tim je u dobrom stanju, momci su u dobrom stanju vidjet ćemo u kakvom će stanju biti u budućnosti.”

Ističe da ima ideju i plan kako će ekipa nastupati.

“Imam ideju kako ćemo igrati i kako ćemo nastupati ofanzivno i defanzivno, to je samo zajednički rad. Ne mogu reći koje su to pozicije gdje sam sretan i gdje nisam, već je to zajednički rad. Tim je dobar, miks mladosti i iskustva, to je neki dobar balans, svakako je u planu da se popravi i ojača. Idemo utakmicu po utakmkcu, moramo pokazati karakter kao u prošloj utakmici, ako radite rezultati sami dolaze. Ako pokažemo karakter mislim da možemo dobiti svaku ekipu u ligi“, završio je Tuwaijri.

Prisutnima se obratio i kapiten ekipe Sulejman Krpić.

“U zadnje vrijeme dosta se nekih stvari dešavalo odlaskom prijašnjeg trenera, brzo smo se prilagodili šefu. Cilj nam je da izađemo iz rezultatske krize, uz dobar rad to bi se trebalo brzo desiti, atmosfera je vrlo dobra.”