Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvenstvo BiH

Zenički Jumper sutra dočekuje mladi tim tuzlanskog Jedinstva

jumper
Foto: Fena

“Jedinstvo je jedna od mlađih ekipa, ali, naravno, to nam ne daje pravo da ih potcjenjujemo”, kaže Feukić

Košarkašice zeničkog Jumpera sutra će u okviru 6. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine ugostiti tuzlansko Jedinstvo (15.30 sati), koje je još uvijek bez pobjede u dosadašnjem toku sezone.

Zeničke košarkašice su, na omjeru 3-2, u prošlom kolu ostvarile vrlo važnu i uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod trebinjskog Leotara rezultatom 102:69. Bio je to i prvi ovosezonski poraz trebinjskih košarkašica.

Šef stručnog štaba Jumpera Eldar Durmić na današnoj je pres-konferenciji istakao da su, zbog činjenice da je svim zeničkim klubovima uvedena obaveza plaćanja korištenja Gradske arene “Husejin Smajlović”, bili prinuđeni na jutranje treninge odrađivati u teretani, a večernje treninge su, također zbog smanjenja troškova, skratili sa 1,5 na jedan sat.

-Što se tiče utakmice u Trebinju, mi smo napravili stvarno jedan dobar rezultat. Za nas je to važna pobjeda. Iskren da budem, nismo baš ni mi očekivali da ćemo na takav način, rezultatski napraviti – kazao je Durmić i dodao kako će se mnogi rivali morati dobro potruditi da slave u Trebinju.

Cilj je isti i u sutrašnjem duelu protiv Jedinstva, kako bi nastavili pobjednički niz. Podsjetio je kako su u prva tri kola imali težak raspored, ali da su uspjeli prebroditi.

-Sada dolazi neki naš raspored, koji je za nas povoljniji. To su ekipe s kojima možemo da igramo. Dat ćemo sve od sebe da sutra odigramo dobru utakmicu i da uživamo u svemu ovome – kazao je Durmić, koji ističe da je povoljan zdravstveni bilten te da nemaju povrijeđenih igračica.

Prva plejmekerica ovog zeničkog tima Elma Feukić prošle je sezone upravo bila članica tuzlanskog Jedinstva.

-Djevojke i trener su me dobro prihvatili, a, naravno, i ja njih. Za mene je ovo jedno novo iskustvo i mislim da ova priča ide u jednom pozitivnom smjeru, s obje strane te da stvaramo pozitivnu atmosferu i hemiju. To nam je i dodatni motiv za sve ove rezultate koje postižemo.

Jedinstvo je jedna od mlađih ekipa, ali, naravno, to nam ne daje pravo da ih potcjenjujemo. S naše strane, ukoliko se fokusiramo na zadatke i pozitivnu atmosferu sa treninga prenesemo na teren, ne sumnjam da će dva boda ostati u Zenici – kazala je Feukić, koja je pozvala navijače da ih sutra podrže.

Šesto kolo počinje večerašnjim duelom između Orlova i Igmana (20.00 sati), a sutra igraju: Zrinjski – Play Off (15.00), Jumper – Jedinstvo (15.30), Lavovi – Mladi Krajišnik (16.00), Kozara – Čelik (16.30), RMU Banovići – Leotar (17.30). Tabela: Orlovi 5-0, Čelik, Lavovi i Leotar 4-1, Jumper 3-2, Mladi Krajišnik, Banovići, Kozara, Play Off i Zrinjski 2-3, Jedinstvo i Igman 0-5.