borba protiv epidemije

Američka trgovinska komora u BiH donirala opremu bolnicama širom BiH

djajic

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić izrazio je zahvalnost Američkoj trgovačkoj komori u BiH za donirana sredstva za suzbijanje širenja virusa korona u ovoj zdravstvenoj ustanovi

Američka trgovinska komora u BiH donirala je zaštitnu medicinske opremu bolnicama širom BiH u vrijednosti od 68.000 KM s ciljem suzbijanja virusa korona.

Američka trgovinska komora saopštila je da je kampanju prikupljanja novca u svrhu kupovine i donacije medicinskih potrepština bolnicama širom BiH organizovala u sklopu društevno odgovornog poslovanja sa svojim članicama kompanijama.

Medicinsku opremu Američka trgovinska komora donirala je zajedno sa svojih 11 članica kompanija – Rajfajzen grupacija, “Telemah”, “Atlantbh”, “Komtrejd sistemske integracije”, “Autoriti partners”, “Erkona”, “Mibo komunikacije”, “BS telekom solušns”, “Ekspres kerijer – ASC for UPS”, “Sis kompani” i “Orakl”.

Bolnice kojima su donirane potrepštine jesu Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, Kantonalna Bolnica “Safet Mujić” u Mostaru, Univerzitetska klinička bolnica Mostar, Kantonalna bolnica Zenica, Univerzitetski klinički centar Tuzla, Opšta bolnica Konjic, Kantonalna bolnica Goražde, Kantonalna bolnica “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, te Zdravstveni centar Brčko.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić izrazio je zahvalnost Američkoj trgovačkoj komori u BiH za donirana sredstva za suzbijanje širenja virusa korona u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Zahvaljujemo našim donatorima koji su na bilo koji način pomogli u radu Univerzitetskog kliničkog centra RS od početka novonastale epidemiološke situacije. Takođe, hvala i Američkoj trgovinskoj komori u BiH što ste prepoznali našu borbu kao vašu”, rekao je Đajić.

On je izrazio i zahvalnost za dobru namjeru i to što su Američka trgovinska komora i njene članice svojim primjerom druge podstakli da budu društveno odgovorni i da svojom pomoći unapređuju rad Univerzitetskog kliničkog centra RS kako bi se pobijedilo u borbi protiv epidemije virusa korona.

Donacije velikih količina zaštitnih odijela, vizira, zaštitnih maski, te higijenskih potrepština trebalo bi da omoguće nesmetan rad zdravstvenim radnicima pri liječenju oboljelih od virusa korona, navodi se u saopštenju.

Iz Američke trgovačke komore u BiH poručuju da će svakodnevno različitim aktivnostima davati doprinos u borbi protiv širenja epidemije virusa korona.