Nadzorni odbor

Amina Mahmutović novi predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d.

Amina Mahmutovic

Imenovanje je uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine

Nadzorni odbor UniCredit Bank d.d. je odobrio imenovanje Amine Mahumutović na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d., uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine.

Amina Mahmutović, trenutno članica Uprave odgovorna za Upravljanje rizicima, zamijenit će Dalibora Ćubelu, koji je imenovan na mjesto zamjenika predsjednika Uprave i general managera Zagrebačke banke d.d., uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Republike Hrvatske.

“Veoma smo zadovoljni što je Amina odabrana da bude novi predsjednik Uprave, obzirom da je izrasla u lidera unutar naše grupacije i upućujemo joj najtoplije čestitke za novu poziciju. Njeno izuzetno iskustvo u bankarstvu i na rukovoditeljskim pozicijama će osigurati nastavak dobrih rezultata UniCredit Bank kao vodeće banke na tržištu Bosne i Hercegovine. Aminino imenovanje istovremeno potvrđuje da su naša ulaganja u ljude plodonosna. Sigurni smo da će banka sa Aminom na čelu nastaviti sa ostvarivanjem izvanrednih rezultata”, izjavili su ovom prilikom Gianfranco Bisagni i Niccolo’ Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

“Veoma sam sretan što predajem rukovodeću poziciju naše banke najboljem mogućem kandidatu. Amina je izrasla u lidera unutar naše banke, stičući iskustvo, kako u prodaji, tako i u upravljanju rizicima. Ona vrlo dobro poznaje naše tržište, potrebe naših klijenata i potpuno sam siguran da će banka nastaviti svoj put uspjeha pod Amininim rukovodstvom”, dodao je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d.