Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amko Komerc nastavlja punu podršku domaćim proizvođačima

07

Predstavnici bosanskohercegovačkog trgovačkog lanca Amko Komerc posjetili su jednu od vodećih firmi za proizvodnju kućne hemije i kozmetičkih preparata, EZ Busovača.

Amko Komerc je prvi bh. trgovački lanac koji je pokrenuo projekat “Dani domaćih proizvoda” čiji je cilj dati podršku domaćim proizvođačima, te približiti kupcima kvalitetne proizvode iz Bosne i Hercegovine. U sklopu pomenute akcije organizovana je posjeta kompaniji EZ Busovača, gdje je rukovodstvo Amko Komerca obišlo kompletan pogon opremljen najmodernijom tehnologijom za proizvodnju: kućne hemije, kozmetičkih preparata i fabriku za proizvodnju brizgane i puhane ambalaže.

Direktor marketing, kompanije Amko komerc Minela Džuho, istakla je da Amko komerc želi dodatno podržati domaće proizvođače te svojim kupcima omogućiti pristup kvalitetnim domaćim proizvodima. Prilikom ove posjete ponovo sam se uvjerili u visok stepen proizvodnog procesa koji je uspostavila ova kompanija poštujući najzahtjevnije standarde Evropske unije, što mi je posebno drago, jer naše dvije kompanije imaju uspješnu dugogodišnju saradnju.“

Prema riječima direktora kompanije EZ Busovača gospodina Mahira Mujića podrška Amko Komerca, jednog od vodećih domaćih trgovačkih lanaca, veoma je značajna za EZ Busovaču. „ Želimo da kroz prodajne objekte Amko Komerca obezbjedimo našim potrošačima mogućnost kupovine naših proizvoda (GLANZ, LILLA, ELLA, UNO, CITRAL, TISAL, DAILY) u punom asortimanu. Kroz ovaj vid podrške, kupci će prepoznali značaj kupovine domaćih proizvoda i ujedno se uvjeriti u kvalitet istih. Nadam se i vjerujem da će potrošači imati pojačanu senzibilnost pri kupovini naših proizvoda, te da će to u konačnici rezultirati i jačanjem BH privrede“ kazao je Mujić.

Prilikom ove posjete, delegacije dvaju kompanija dogovorile su posebne akcijske cijene i promotivne aktivnosti u Amkovim prodavnicama u periodu od 23.02. do 12.03.2018. godine na proizvode kompanije EZ Busovača.