Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bešlić s radnicima Hotela “Ero”, najavljen sastanak s Novalićem

BiH

Mira Mandić
Mira Mandić

Nakon što su radnici Hotela “Ero” u četvrtak na kratko blokirali magistralnu cestu M-17 te prosvjedovali ispred Gradske vijećnice u Mostaru, primio ih je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, potvrdila je Feni predsjednica Neovisnog sindikata zaposlenika Hotela “Ero” Mira Mandić.

– S Bešlićem je dogovoreno da će Grad Mostar uputiti dopis Vladi Federacije BiH u kojem se traži hitan sastanak federalnog premijera Fadila Novalića s mostarskim gradonačelnikom te radnicima Hotela “Ero” u cilju iznalaženja zajedničkog rješenja – kazala je Mandić.

Istaknula je kako se nada da će do tog sastanka doći što prije.

Radnici traže da im se uplate doprinosi kako bi neki od njih mogli ići u mirovinu, a neki na zavod za zapošljavanje, podsjetila je Mandić.

Radnici Hotela “Ero” traže da im se uveže staž i plate ostali doprinosi jer većina njih ne može otići u mirovinu. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine i devet mjeseci, a da bi se podmirile sve obveze potrebno je oko milijun i dvjesto tisuća maraka.

Hotel “Ero” prestao je s radom krajem prošle godine, a zgradu hotela trebala je kupiti Vlada Hercegovačko-neretvanske županije za potrebe smještaja svojih institucija. Međutim, ministri iz SDA nisu podržali odluku kojom bi se finalizirala kupoprodaja.

Radnici “Ere” nadali su se da će se nakon prodaje zgrade hotela riješiti i njihov status.