Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aplicirajte za besplatno učešće na najvećoj startup konferenciji u Sloveniji

startup konferencija

Centar za evropsku perspektivu (CEP), organizatori PODIM konferencijeABC Accelerator pripremili su posebnu besplatnu i all-inclusive ponudu za BH startup-e i mentore za učešće na PODIM konferenciji! Dodatne investicijske prilike u Sloveniji za BH startup-e bit će predstavljene na specijalnom PODIM pred-eventu, čiji je domaćin HUB387, a koji će se održati 8. aprila u prostorijama ACADEMY387.

Na ovom eventu bit će predstavljene i najnovije vještine i metodologije iz poduzetništva, kao što su generisanje poslovnih modela, Lean startup, Pitching Presentations i “Šta znači biti i imati startup”.

PODIM je najveća konferencija na temu startup-a, poduzetništva i inovacija u Alpsko-Jadranskoj regiji, koju organizuje Initiative Start:up Slovenia sa svojim ključnim sudionicima. Svake godine ovaj event privuče više od 600 posjetilaca iz preko 10 zemalja i više od 80 priznatih govornika, kao i investitore iz cijelog svijeta.

Besplatan all-inclusive 3-dnevni paket

Poseban besplatni i all-inclusive 3-dnevni paket za BH startup-e i njihove mentore uključuje:

– Organizovani transport autobusom do PODIM konferencije iz BiH (sakupljanje putnika u većim gradovima između Mostara i Gradiške), polazak iz BiH na dan 10.05., sa povratkom 13.05.2016.

– Tri noćenja u Sloveniji (smještaj obezbijeđen od 10. do 13.05.2016).

– Sudjelovanje na PODIM konferenciji, što uključuje i organizovane sastanke sa investitorima.

– Post-konferencijski u Jable dvorcu u Ljubljani i posjeta ABC Acceleratoru, jednom od najvećih startup hub-ova u CEE regionu.

Rok za prijavu je 15. april 2016!

Svi zainteresovani startup-i i startup timovi iz BiH trebaju popuniti aplikaciju koja se sastoji iz dvakoraka:

1. korak: popuniti podatke o timu i članovima tima.

2. korak: aplicirati za PODIM Challenge, investicijski dio konferencije i pitching natjecanje za startup-e u začeću koji su u potrazi za seed investicijama.

Rok za prijavu je 15. april 2016! Oficijelni jezik PODIM konferencije je engleski. Ukoliko broj aplikacija bude veći od broja omogućenih specijalnih ponuda (30), prioritet će imati one startup kompanije koje su bolje procijenjene od strane PODIM Challenge predselekcijskog komiteta.

PODIM pred-event u HUB387

U petak, 8. aprila 2016., od 15:00h to 19:00h, bit će održan poseban PODIM pred-event za sve startup-e koji su zainteresovani za nova znanja, kao i investicijske i networking prilike u Sloveniji.

HUB387, informacijsko-tehnološki park koji kreira novu generaciju IT poslovnog okruženja i gradi snažnu i energičnu IT zajednicu u Sarajevu, domaćin je eventa pod nazivom “Investicijske i razvojne prilike za BiH startup kompanije u Sloveniji i Alpsko-Jadranskom regionu!”

Program eventa

15:00 – 15.10 | Pozdravni govor (HUB387 i CEP)

15:10 – 15.30 | PODIM konferencija i PODIM Challenge za BH startup kompanije

15:30 – 16:10 | Uspjeh startup kompanija je jednak brzini njihovih aktivnosti i obimu učenja!
Kako BH startup-i mogu imatikoristi od ABC Accelerator programa u procesu njihovog rasta i razvoja?

16:10 – 16:30 | Kratka pauza za networking i osvježenje

16.30 – 18.00 | Radionica na teme generisanja poslovnog modela, Lean startup, Pitching Presentations i Šta znači biti i imati startup?

18.00 – 19.00 | Pitanja i odgovori

Učešće je besplatno, ali je registracija obavezna! Startup-i mogu popuniti svoje aplikacije OVDJE.