Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikhil Mehta

ArcelorMittal Zenica dobio novog generalnog direktora

Nikhil Mehta

Vlasnici ove kompanije, osim ArcelorMittala su Grad Zenica, KPA Unicon i FinnFund iz Finske

ArcelorMittal Zenica objavio je da novi generalni direktor kompanije Nikhil Mehta koji je ranije obavljao funkciju finansijskog direktora u ArcelorMittalu Zenica, a odnedavno je rukovodio i novom zajedničkom kompanijom “Toplana Zenica”.

Vlasnici ove kompanije, osim ArcelorMittala su Grad Zenica, KPA Unicon i FinnFund iz Finske.

U saopćenju se navodi da je Mehta je certificirani računovođa Instituta certificiranih računovođa Indije te da ima bakalaureat iz trgovine sa Univerziteta u Mumbaiju.

Nakon što se pridružio ArcelorMittalu Zenica 2008. godine kao finansijski kontrolor, preuzeo je vodstvo u implementaciji SAP sistema u Kompaniji i svojim inicijativama doprinio uravnoteženju troškova.

Prije nego se pridružio kompaniji ArcelorMittal, radio je kao direktor za finansije i komercijalu u kompaniji Voltas Ltd, Mumbai. Također je radio u aluminijskoj industriji u kompaniji Kaluwork Ltd u Mombasiju u Keniji šest godina kao menadžer za finansije.

Na ovom mjestu će zamijeniti P. K. Biju Naira koji odlazi nakon 12 godina u Zenici, od čega je posljednjih 5,5 godina proveo kao generalni direktor. Nair će preuzeti poziciju generalnog direktora u kompaniji ArcelorMittala za proizvodnju čelika i rude u Temirtauu, Kazahstan.