Trebinje

Lažnim računima za noćenja u hotelima načinili štetu od 70.000 KM

policija rs44

Osumnjičeni su lažne račune podnosili na blagajne preduzeća u namjeri da naplate noćenje

Policija u Trebinju, zajedno sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, identifikovala je pet lica osumnjičenih da su nabavljajući falsifikovane račune za noćenje u hotelima, koje su naplaćivali u preduzećima gdje su zaposleni, pričinili štetu od 70.220 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Riječ je o licima čiji su incijali Ž.T, M.U, S.B, M.K. i V.N. koja se terete da su od marta 2013. do marta 2018. godine nabavljala falsifikovane račune za noćenje u hotelima sa područja BiH, Crne Gore i Srbije nakon čega su ih naplaćivala u preduzećima gdje su zaposlena, upotrebljavajući ih kao prave.

Osumnjičeni su lažne račune podnosili na blagajne preduzeća u namjeri da naplate noćenje u hotelima i na taj način dovodili u zabludu blagajnike da im izvrše nezakonitu isplatu.

Identifikovali su ih i protiv njih podnijeli izvještaj o krivičnom djelu prevara u službi policijski službenici Policijske uprave Trebinje, zajedno sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.