Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argeta obilježila 10 godina poslovanja u BiH

argeta-godisnjica

Atlantic Grupa, vlasnik brenda Argeta, obilježila je danas 10 godina proizvodnje Argete u BiH.

Na press-konferenciji održanoj u centrali Argete u Hadžićima istaknuto je da se ovaj delikatesni mesni namaz proizvodi u BiH od 90 posto domaćih sirovina, dok se o cjelokupnom procesu od proizvodnje do prodaje brine 115 uposlenika.

Predstavnici ove kompanije naglasili su i da će Argeta odvojiti 10 feninga od prodaje 100.000 dozica 3pack Argete Junior za roditeljske kuće u Sarajevu i Banjoj Luci.

“Argeta je u BiH godinama brend broj jedan ispred uspješnih internacionalnih brendova, a ta pozicija se gradila prvenstveno kvalitetom. Ponosni smo što smo tokom 10 godina, bh. tržište učinili jednim od najznačajnijih tržišta za Argetu”, rekao je Enzo Smrekar, generalni direktor strateškog poslovnog programa delikatesni namazi Atlantic grupe.

argeta-godisnjica6

Cjelokupan proces proizvodnje Argete certificiran je prema najvišim zahtjevima higijenske i opće ispravnosti.

“U prošloj godini proizveli smo 56 miliona dozica Argete, a trend rasta nastavit ćemo i u budućnosti”, kazao je Samir Brodović, direktor proizvodnje Argete.

Rukovoditeljica prodaje u BiH Nataša Gaon Grujić pozvala je i druge kompanije u BiH da daju finansijsku podršku roditeljkim kućama kako je to učinila Argeta.