Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AS GROUP Najpoželjniji poslodavac 2016 u BiH za FMCG sektor

hasakovic – as grupa – najbolji poslodavac

Tešanjska AS GROUP najpoželjniji je poslodavac u BiH za 2016. godin u FMCG sektoru. To su odlučili posjetioci portal Posao.ba koji su glasali u desetom po redu Izboru za najpoželjnijeg poslodavca.

Ovo laskavo priznanje predstavniku AS GROUP direktoru korporativnih komunikacija Adisu Hasakoviću uručio je ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson večeras na svečanoj ceremoniji održanoj u Domu oružanih snaga BiH. Ceremoniji je prisustvovao i izvršni direktor AS GROUP Armin Hrvić.

Jedno od strateških opredjeljenja AS GROUP je kreiranje novih radnih mjesta i spašavanje postojećih, i to akvizicijama domaćih kompanija koje su iz raznih okolnosti dospjele u poteškoće.

AS GROUP je za samo 20 godina prešla put od 3 do 3.300 zaposlenih u devet kompanija koje posluju u okviru tri divizije: trgovačka, prehrambena i tekstilna. AS GROUP sačinjavaju trgovačka kompanija AS d.o.o. Jelah, zatim prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d. iz Visokog, Oaza d.o.o. Tešanj, Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače – Tuzla, kao i tekstilne industrije Napredak d.d. Tešanj i Fortitudo d.o.o. Travnik, te kompanija za upravljanje nekretninama Vemal d.d. Tešanj.

U prisustvu velikog broja nominiranih u raznim kategorijama, ceremonijom je odata počast poslodavcima, onima koji u nepovoljnom poslovnim okruženju u BiH uspijevaju ponuditi nova radna mjesta.

Domaćin ceremonije bio je Edin Mehić, vlasnik kompanije Kolektiv i portala Posao.ba.