Avioni iz Banje Luke će letjeti za gradove u Švedskoj, Njemačkoj i Belgiji

ryanair0315-interior

Aviokompanija „Ryanair“ od oktobra ove godine uspostavlja direktne letove iz Banje Luke za Stockholm, Brisel i Memingen, dva puta sedmično – najavio je danas zamjenik direktora prodaje i marketinga te aviokompanije Denis Barabas.

Izrazio je zadovoljstvo jer će time BiH biti 37. zemlja u kojoj će saobraćati ova evropska low-cost aviokompanija, koja ima, kako je naveo, najniže aviokarte i u prosjeku su se prošle godine kretale 39 eura.

Očekuju, kaže, da će na te tri linije prevoziti oko 100.000 putnika, te da će se Banja Luka ovim povezati s nekim od 260 destinacija na koje putuju avoni „Rayanaira“.

Nakon razgovara sa predstavnicima aviokompanije “Rayanair” Denisom Barabasom i Ologom Pavlnokom i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je izrazila zadovoljstvo zbog početka ove dobre saradnje koja će, kako je rečeno, biti od koristi građanima koji će putovati na ove tri linije.

-Ovo su destinacije koje će imati dovoljan broj putnika – uvjerena je Cvijanović.

Istakla je da je Banja Luka poznata i po kulturnim i turističkim manifestacijama, pa će i ova aviolinija pomoći da se taj grad približi turistima i posjetiocima.

Trenutno s Banjalučkog aerodoroma saobraća linija za Beograd.