I danas odloženo suđenje za ubistva Bošnjaka u selu Kravica

beograd sudjenje

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ubistvo više stotina Bošnjaka u julu 1995. godine u selu Kravica kraj Srebrenice odloženo je i danas u Beogradu, ponovo zbog odsustva optuženog Dragomira Parovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Parović se ni juče nije pojavio na sudu, zbog čega je sud juče naložio njegovo privođenje, ali on nije pronađen na adresi stanovanja, jer se nalazi na odeljenju psihijatrije u bolnici u Novom Sadu.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u selu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Nastavak suđenja je zakazan za 30. maj i 1. jun, za kada su pozvani zaštićeni svedoci 301, 302 i 303. Određena su još dva termina 12. i 13. juna.