Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BBI banka najavila otvaranje nove poslovnice u Bosanskom Petrovcu

bbi1-54

Bosna Bank International (BBI) upriličila je danas svečanost u povodu otvaranja poslovnice u Bosanskom Petrovcu, a koja će početi raditi s klijentima po dobijanju saglasnosti Regulatora.

Poslovnica u Bosanskom Petrovcu je 29. poslovna jedinica BBI banke, a treća u Unsko-sanskom kantonu i pružat će sve bankarske usluge za fizička i pravna lica.

– Iako BBI banka ima svoje filijale u Bihaću i Banjoj Luci, osluškujući potrebe građana BiH odlučili smo da ovdje otvorimo poslovnicu. Želja nam je da građanima ove regije omogućimo normalno odvijanje platnog prometa i vrhunske bankarske usluge. Tehnički sve je spremno za prijem klijenata. Poslovnica će počet s radom nakon što regulator, Agencija za bankarstvo, izda neophodna odobrenja, što će biti narednih dana – izjavio je Ljubomir Simić, rukovodilac filijale BBI banke Banja Luka.

Naglasio je da će BBI banka ponuditi veoma povoljnu finansijsku liniju sa stopama već od nula posto za povratnike.

– BBI banka u ponudi ima tursku finansijsku liniju namijenjenu za povratnike, građane koji su se vratili i koji se vraćaju svojim kućama. Ovo finansiranje je trenutno najpovoljnije na tržištu. Na ovaj način BBI banka želi pomoći razvoj privrede i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta – kazao je Simić.

Svečanosti je prisustvovao premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević, načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, ekonomski ekspert Svetlana Cenić, predstavnici USAID-a, UNDP-a, Američke ambasade u BiH, te veliki broj privrednika i građana, saopćeno je iz BBI banke.