"Euractiv"

Beaune: Brexit ima negativniji uticaj na britansku ekonomiju od COVID-a

Clement Beaune
Clement Beaune / FOTO: Fena

Francuski ministar, bliski saveznik predsjednika Emmanuela Macrona, također je sugerisao da je Sjeverna Irska imala koristi od svog pristupa kako Evropskoj uniji i jedinstvenom tržištu prema protokolu o Sjevernoj Irskoj

Rat riječi između britanskih ministara i francuskog ministra za evropska pitanja Clémenta Beaunea ne pokazuje znake jenjavanja nakon što je Beaune izjavio da Brexit ima negativniji utjecaj na britansku ekonomiju od COVID-a, i da je to veoma jasno.

Pariz i London još uvijek nisu razriješili spor oko dozvola za ribolov koje bi francuskim plovilima dopuštale pristup vodama Ujedinjenog Kraljevstva prema sporazumu o Brexitu, situaciju koju je Beaune opisao kao “apsurdnu”.

Francuski ministar, bliski saveznik predsjednika Emmanuela Macrona, također je sugerisao da je Sjeverna Irska imala koristi od svog pristupa kako Evropskoj uniji i jedinstvenom tržištu prema protokolu o Sjevernoj Irskoj.

– Vidjeli smo kako se nestašice dešavaju u Velikoj Britaniji, problemi u Sjevernoj Irskoj su manji jer imaju pristup evropskom tržištu – rekao je Beaune, prenosi Euractiv.