Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom donirao sredstva za Eksplantacioni centar KB Zenica

telecom_donacija_zenica_
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Generalni direktor kompanije “BH Telecom” Mirsad Zaimović uručio je danas donaciju Kantonalnoj bolnici Zenica od 100.000 KM, koja je odobrena ovoj zdravstvenoj ustanovi za nabavku uređaja neophodnih za rad Eksplantacionog odjela.

-Naša bolnica je s eksplantacionim programom postala lider u Federaciji i državi, a ova sredstva će olakšati rad kolega koji se bave izuzetno teškim poslom – kazao je direktor KBZ Rasim Skomorac, zahvaljujući na vrijednoj donaciji.

Kompanija BH Telecom je za ovogodišnje donacije usmjerene zdravstvenim ustanovama na području Bosne i Hercegovine izdvojila milion KM.

-BH Telecom je imao odlične rezultate poslovanja, kako generalno tako i u Direkciji Zenica, a ovom prilikom želim istaći da želimo biti jedna od društveno najodgovornijih kompanija – kazao je Mirsad Zaimović.

Koliko je značajna ova donacija za zenički Eksplantacioni tim, najbolje govori podatak da za jednu eksplantaciju nekada rade i po 48 sati u kontinuitetu, tako da će nabavka dodatne opreme značajno olakšati njihov proces rada.

Po riječima pomoćnika direktora za medicinske poslove KBZ Kasima Spahića, ovim sredstvima izvršit će se nabavka dijagnostičkih aparata koji su potrebni za održavanje donora-kadavera u životu od trenutka moždane smrti do eksplantacije organa.

Nabavkom opreme Eksplantacioni centar Kantonalne bolnice ostvaruje i jedan od uvjeta za registraciju centra na federalnom nivou.