Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom i Datalab: Ugovor o saradnji i ponudi usluga PANTHEON Cloud

bhtelecom

BH Telecom, vodeći telekomunikacijski operater u Bosni i Hercegovini i Datalab, vodeća kompanija za razvoj ERP softvera u Adriatik regiji, potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji. Cilj saradnje je omogućiti preduzećima kvalitetno, pouzdano i pristupačno softversko rješenje za upravljanje preduzećem – PANTHEON Cloud. BH Telecom je obezbijedio moderni data centar za skladištenje podataka, a Datalab računovodstveni program PANTHEON dostupan u cloud tehnologiji.

ERP PANTHEON prisutan je na bh. tržištu duži niz godina i svakodnevno ga koristi više od 7.700 korisnika: računovođe, direktori, tehnolozi u proizvodnji, menadžeri ljudskih resursa, prodavači i ostali zaposleni u blizu 2.700 kompanija. Nakon uspješnih partnerstava sa telekom operaterima u regiji, PANTHEON Cloud je sada dostupan i za bh. tržište. Realizacijom strateškog partnerstva sa BH Telecomom, ERP PANTHEON je još pristupačniji preduzećima.

PANTHEON Cloud, odnosno računovodstvo u oblaku, nudi novi način pristupa i pohranjivanju podataka, koji više nisu smješteni lokalno na računaru već u cloudu (oblaku), što znači da programu možete pristupiti sa više uređaja, u bilo koje vrijeme i s različitih lokacija. U data centru BH Telecoma baze podataka korisnika se sigurno pohranjuju i dostupne su 24/7.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo da preduzećima možemo ponuditi PANTHEON posredstvom interneta i cloud tehnologije. Naš cilj je da pomognemo poslovnoj zajednici da posluje efikasnije, konkurentnije, uz transparentnije troškove u odnosu na tradicionalnu investiciju i manji rizik od skrivenih troškova u toku implementacije”, izjavio je direktor Datalab BH Nedim Pašić.

Prema riječima Pašića, cloud strukturu troškova za računovodstveni program praktično svodimo na minimum. Preduzeća više neće imati potrebu za skupim serverima, koji brzo zastarijevaju, troškovima licenciranja, složenog umrežavanja i podešavanja opreme, zaposlenih na održavanju IT infrastrukture, novih verzija programa, te skladištenja podataka.

Izvršni direktor za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma, g. Duljko Hasić, ovim povodom je izjavio:

“Zadovoljstvo nam je predstaviti novu uslugu PANTHEON Cloud, kojom ćemo u saradnji sa partnerom Datalab BH, putem sigurne i napredne Cloud platforme BH Telecoma, omogućiti poslovnim korisnicima najnoviju, naprednu uslugu za računovodstvo, koja će zainteresiranim firmama biti dostupna već od aprila ove godine, kao usluga BH Telecoma. Usluga Pantheon Cloud je dio stalnog, višegodišnjeg nastojanja da privrednim subjektima pružamo nove, visokokvalitetne usluge, kakve imaju kompanije na razvijenom, zapadnoevropskom telekomunikacijskom tržištu, bilo samostalno ili sa partnerima,. Ovo još jedna od usluga koja će našim poslovnim korisnicima omogućiti da kroz pristup i korištenje infrastrukture BH Telecoma unaprijede svoje poslovanje i ostvare uštede”, rekao je Hasić.

PANTHEON Cloud ne zahtijeva kupovinu licenci i početna ulaganja u opremu. Uslugu PANTHEON Cloud će biti moguće koristiti plaćanjem fiksne mjesečne naknade, a cijena će zavisiti o odabranom paketu usluge i broju licenci. Predstavljanje PANTHEON Cloud usluge široj poslovnoj javnosti bit će održano u aprilu ove godine u organizaciji oba partnera.